Om

 

Om mig. Vem är jag?

”Jag vill inte se rollen utan jag vill se dig”, sa Lars Norén när vi arbetade tillsammans i olika uppsättningar med början i Personkrets 3:1. En befrielse, jag tolkar inte rollen rätt eller fel, utan han vill se mig. Jag ska inte gömma mig bakom rollen utan närma mig själv.

Det började med amatörteater i Västerås, lustfyllt, dagdrömmande men också en flykt från något. Och efter det, sökandet efter den perfekta rolltolkningen på scenskolan i Malmö och vidare ut i teaterlivet. Möten med texter och roller i fria grupper, filminspelningar, länsteatrar och stora institutioner. Och de erfarenheter jag fått då jag rest runt i landet, spelat i klassrum, på hovteatrar och moderna scener med stora gapande salonger. Och dagen efter ensam med kameran där endast tanken ska synas i ögonen eller höras i röster nära en mikrofon på Radioteatern.

Det kanske inte är rollerna som är det viktiga utan jag och texten i mötet med regissörer, skådespelare och andra människor på scen och i livet. Det har handlat om sökandet efter mig själv tillbaka till uppväxten i höghusområdet i Västerås.

Mobil: +46 (0)708 840828